6 kinderen en 1 volwassenen gewond door op hol geslagen kameel

Een kameel raakte los, sloeg op hol en rende in het het publiek in een circus in Pittsburgh op zondag, sleepte de berijder op een schokkende wijze mee en verwondde zes kinderen.
De zes kinderen liepen lichte verwondingen op, hoewel één van hun een arm brak. Een volwassene heeft ook een lichte verwondingen aan het incident overgehouden.
De kameel was blijkbaar geschrokken tijdens een midshow-evenement door het Shrine Circus in PPG Paints Arena, waar gasten op de vloer werden uitgenodigd om de circusdieren van dichtbij te bekijken en zelfs een aantal van hen te berijden, inclusief kamelen, schrijft ABC News.

“We hebben het circus 69 jaar lang zonder incidenten gerund” vertelde Shrine Circus-voorzitter Paul Leavy aan ABC News. “Helaas is dit de eerste keer en we gaan er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen, we zijn hiervoor verzekerd, dus we komen weer bij elkaar en gaan kijken wat we volgend jaar gaan doen.”
De ritten gingen door nadat de kameel op hol was geslagen en de tweede helft van het optreden van het kindercircus ging door zoals gepland.

De video die is gemaakt door een deelnemer laat zien hoe de kameel bokte toen hij door de drukke arena vloog met een rijder die zich op zijn rug vastklampte en twee handlers achtervolgden. Het is onduidelijk of de rijder een van de gewonden was tijdens het incident.
Mensen op de vloer springen over elkaar heen om te voorkomen dat het dier hen of hun kinderen vertrappeld, voordat handlers het dier onder controle brachten na ongeveer 10 seconden.
Er is een omroeper in de arena te horen die zegt: ‘Dames en heren, blijf kalm’, terwijl ouders haastig hun kleine kinderen van het podium proberen te krijgen.
“Biddend voor de kleine meisjes in het circus en de moeder waarvoor dit zeer traumatiserend was,” schreef Ronald Smith, die de video opnam, op Facebook. “Mijn eerste en laatste keer dat ik naar een circus ga.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *