Het wintercircus wordt nu nog toegankelijker

Het circus is natuurlijk altijd al voor iedereen geweest. Jong of oud, man of vrouw, dik of dun, iedereen is altijd welkom geweest. Toch is er een groep die helaas nooit echt op dezelfde manier van het circus heeft kunnen genieten. Slechtzienden waren voorheen niet in staat om de shows op eenzelfde manier te kunnen ervaren wat natuurlijk ontzettend jammer is. Wintercircus Arlette Hanson heeft daar echtere een oplossing voor gevonden zodat vanaf nu ook visueel gehandicapten van de voorstelling kunnen genieten. Daarvoor moest de ‘show’ uiteraard wel flink aangepast worden. Het gaat niet enkel meer om de voorstelling, er is een hele beleving omheen gemaakt die direct bij binnenkomst begint. Op verschillende tafels in de lobby liggen namelijk spullen die met het circus te maken hebben zodat de slechtziende kinderen alles kunnen aanraken. Niet alleen de spullen mogen aangeraakt worden, ook de artiesten zelf! Kinderen mogen de kostuums en zelfs de schmink van de clown aanraken en aaien. Een tafel verder laat een Duitse acrobaat vol trots aan de kinderen voelen hoe zwaar zijn hoepels wel niet zijn waarmee hij de gekste kapriolen uithaalt 7 meter in de lucht.

Niet alleen tast is erg belangrijk voor deze kinderen, ook het gehoor speelt een belangrijke rol deze geweldige dag. Bij de voorstelling zijn 4 blindentolken aanwezig die vanuit een speciale regiecabine de volledig show van professioneel sportcommentaar voorzien. Daarbij laten ze geen detail weg. Zelfs het konijn van de goochelaar wordt uitgebreid beschreven. Na afloop van de show deelden de artiesten handtekeningen uit aan de kinderen, deze waren helaas nog niet in braille beschikbaar.
De dag is georganiseerd door Stichting Komt het Zien in samenwerking met het Wintercircus Arlette Hanson. Het plan is om er een jaarlijks evenement van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *